Street Fighter er et av de mest suksessfulle videospillene gjennom tidene… 

Få andre idéer har gitt flere spill – og spin-offs – enn Street Fighter. Her er fem fakta om Street Fighter du kanskje ikke visste: 

5. Alt startet så tidlig som i 1987

Duoen Takashi Nishiyama og Hiroshi Matsumoto designet det legendariske første Street Fighter-spillet, som endte i de mange spillehallene i 1987. Handlingen går ut på at man kontrollerer karakteren Ryu, og konkurrerer i en kampsport-turnering. I multispiller-modus får Ryu selskap av sin amerikanske rival, Ken. 

Spill Street Fighter 2 på Betsson.com!

Spillet var en så vidt enorm suksess, at alle ville spille Street Fighter hjemme på gutterommet. I 1988 sørget US Gold for at Street Fighter ble tilgjengelig for alle med en ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC, Amiga og Atari ST. 

4. Det har kun vært fem oppfølgere

Det har vært lansert så enormt mange Street Fighter-titler gjennom årenes løp, at du er tilgitt å tenke at det må være langt flere enn seks utgivelser. 

Vi måtte vente helt til 1991 før Street Fighter II havnet i hyllene. Selv om en rekke spin-offs så dagens lys i de etterfølgende årene, tok det seks lange år før det tredje Street Fighter-spillet var i salg. Pausene har fo så vidt vært lange mellom hver eneste utgivelse. Street Fighter IV og senest V var tilgjengelig i 2008 og 2016 henholdsvis. 

Spill Street Fighter 2 på Betsson.com!

3. Street Fighter-karakterene har kjempet mot Marvels fremste

På 90-tallet stod Capcom bak combat-spill med Marvels superhelter i hovedrollene. Etter X-Men: Children of the Atom i 1994, dukket Marvel-figurene opp i Marvel Super Heroes i 1995. 

Det tredje Marvel-lisensierte spillet ble sendt ut på markedet i 1996, og hadde den snertne tittelen: X-Men vs Street Fighter. Marvel Super Heroes vs Street Fighter kom året etter. Det har vært en rekke ulike spill hvor Street Fighter-karakterene har møtt kjenninger fra Marvel-universet. 

Spill Street Fighter 2 på Betsson.com!

2. En film med Kylie Minogue 

Det har som nevnt ikke vært mangel på Street Fighter spin-offs på en rekke plattformer – som tegneserier, animasjoner, live TV-underholdning og filmer. 

Den kanskje mest kjente adapsjonen av spillet, var filmen Street Fighter fra 1994. Her var det så visst ikke mangel på kjente fjes og store navn. JeanClaude Van Damme som Colonel Guile, Raul Julia som Bison og Kylie Minogue i rollen som Cammy

Spill Street Fighter 2 på Betsson.com!

1. Street Fighter er milliard-industri (selv i Dollar)

I 2019 hadde Street Fighter solgt i totalt 44 millioner eksemplarer. Spillemaskinene hadde rukket å bli 500.000 i tallet, og alene gitt over 1 milliard dollar i omsetning. 

Seriens mestselgende spill var Street Fighter II med salg i størrelsesorden $10.61 milliarder. Serien har totalt bidrattt med €12 milliarder, noe som gjør Street Fighter til et av historiens største videospill-kassasuksesser.

Spill Street Fighter 2 på Betsson.com!