Redaksjonen har funnet seks tidligere fotballspillere som har spilt kortene sine riktig…

6. Tomas Brolin

Den gamle Parma-stjernen var en nøkkelspiller da Sverige svingte seg til bronsemedaljer i VM 1994. Etter at fotballkarrieren var vel overstått, vendte Brolin blikket mot pokerbordet. 

Brolin innkasserte $60,129 da han klokket inn til 38. plass i European Poker Tour i 2008. Svensken har totalt tjent $78,665 på kortinteressen. 

5. Teddy Sheringham

Den tidligere Tottenham – og Manchester United-spissen har notert seg for pene gevinster i pokersammenheng. 

Sheringham har nemlig vunnet $239,475 i ymse live-events. Målmaskinens største gevinst kom i 2010, da Teddy havnet på femteplass i European Poker Tour-eventet i portugisiske Vilamoura. 

4. Vikash Dhorasoo

Den kortvokste midtbanespilleren skaffet seg et navn i Lyon, og figurerte senere for AC Milan og PSG. Dhorasoo fikk i tillegg med seg 18 landskamper for Frankrike. 

Da årene på gressmatta var over, var det duket for triumf også ved filten. I 2009 vant rasket han med seg $208,888 i premiepenger, mens det påfølgende året endte med $187,887 – da han igjen vant en fransk turnering. Til dags dato har Dhorasoo bokført $527,453 i pokerrelaterte inntekter. 

3. Gerard Pique

Vi har kommet til den mest suksessfulle fotballspilleren på vår liste. Spanjolen kan se tilbake på triumfer med både Manchester United og Barcelona, mens trofésamlingen inkludere Champions League, EM og VM-pokaler. 

Pique har også vist seg som en habil pokerspiller. Totalt har katalaneren spilt inn $668,155, hvorav den største premien kom tilbake i 2019 i form av andreplass og $392,515. 

2. Jan Vang Sørensen

Sørensen hadde en nokså forglemmelig fotballkarriere – hvis liste av klubber inkluderer Odense. En kneskade satte en stopper for fortsatt ballspill i en alder av 30 år. 

Statusen som fotballpensjonist var imidlertid starten på et nytt kapittel. Dansken har tjent ikke mindre enn $2.2 millioner som ved pokerbordet. Den hittil største gevinsten kom med Masters Classic of Poker-seieren i 2008. 

1. David Levi

En annen spiller som måtte finne alternativ karrierevei etter kneskade, er David Levi. Det bør være rimelig å hevde at Levis poker-bragder overskygger tiden som Hapoel Ramat-spiller. 

Levi kan nemlig vise til $4.1 millioner i premiepenger. I motsetning til en rekke tidligere fotballnavn, er Levi en vaskekte pokerproff. Israeleren er ofte å finne i live-turneringer.