Peter Jacksons Ringenes Herre-trilogi var både kritikerrost og en publikumssuksess da filemene ble lansert rundt tusenårsskiftet. Nå venter en TV-serie… 

I en tidsalder med episke TV-serier, får vi ikke overraskende også en basert på J.R.R Tolkiens klassiske bøker. Her er hva vi vet om den forestående Ringenes Herre-serien: 

Hvor kan du se serien? 

Lord of the Rings-serien blir produsert av Amazon Studios, og vil bli tilgjengelig på Amazons strømmetjeneste Prime Video. 

Mens du venter på Ringenes Herre – La Betsson underholde deg!

Når kan vi titte? 

Den første sesongen – ca 20 episoder lang – forventes å dukke opp på skjermen i 2021. Da Amazon sikret seg rettighetene til TV-serien, skal de etter sigende ha forpliktet seg til å lage fem sesonger. 

Hvem har skrevet serien? 

Mesterhjernene bak Ringenes Herre-serien er JD Payne og Patrick McKay. Duoen skrev filmen Star Trek Beyond tilbake i 2016, og de er involvert i den forestående Flash Gordon (Lyn Gordon, red. anm). Rikelig med erfaring med å behandle folkekjære fortellinger skånsomt, altså. 

Forskjeller, TV vs Film? 

TV-serien er tidsmessig plassert i “Second Age of Middles-Earth” – altså, før hendelsene som utspiller seg i Ringenes Herre-bøkene og filmene. Serien er derfor ikke en direkte tilpasning av Tolkiens verker til TV, men snarere underholdning basert på – og inspirert av – referansene til “Second Age”. 

Mens du venter på Ringenes Herre – La Betsson underholde deg!

Hvem innehar rollene? 

I motsetning til filmene er det ingen store Hollywood-stjerner å finne i TV-serien. Hovedrolle-karakteren Beldor spilles av Robert Aramayo – hvis herremann hadde rollen som en ung Ned Stark i Game of Thrones. En annen som også var med i Games of Thrones, er Joseph Mawle – seriens skurk Oren. Morfydd Clark, med opptredener i BBCs “His Dark Materials” og “Dracula”, spiller Galadriel. I filmene hadde Cate Blanchett æren av å spille samme karakter. 

Hvor skjer innspillingen? 

I likhet med filmene er New Zealand åsted for innspillingen av TV-serien. Arbeidet startet tilbake i februar, men ble satt på vent i midten av mars grunnet Covid-19-utbruddet. Avbruddet skal visstnok ikke ha innvirkning på lanseringstidspunktet i 2021. 

Regissør J.A. Bayona delte følgende bilde fra en natt-filming, hvor lyskasterne satte stemningen:

Mens du venter på Ringenes Herre – La Betsson underholde deg!