Peter, Sue and Marc - Djambo, Djambo

Helt siden 1956 har vi latt oss sjarmere, glede og ergres av den Internasjonale Grand Prix. For ikke å glemme alle gangene vi har ledd rått…

Eurovision er nå det lengstlevende TV-programmet – uavhengig av kategori. I løpet av konkurransens 63 år lange historie har vi i sannhet vært vitne til mye rart. Og selv om vi riktignok har fått oppleve verdensstjerner som ABBA og Celine Dion, tilhører nevnte sjeldenhetene. Snarere har vi blitt servert ufrivillig komikk, og vinnere som vi har glemt navnet på så snart sendingen var over.

Men, noen opptredener husker vi. Underholdningsbibelen gir deg det beste fra redaksjonens perledykk i arkivet.

Peter, Sue & Marc – ”Djambo, djambo” – 1976

Den sveitsiske trioen Peter, Sue & Marc sang om den ulykkelige klovnen Djambo. Selv om vi humrer godt i skjegget av Djambo, klokket denne låta inn til 4. plass i 1976.

Dschinghis Khan — “Dschinghis Khan” – 1979
Her snakker vi fengende toner. Tysklands bidrag i 70-tallets siste Eurovision var en pussig blanding av disco, kostymer fra helvete og i overkant festlig karikering av mongoliere. Ikke noe som hadde passert sensuren i dag. Fortjent 4. plass.

Lordi — “Hard Rock Hallelujah” – 2006

Selveste godbiten i redaksjonens Eurovision-minnebok. Finske Lordi. Ikke bare var hardhausene i monster-kostymene det første rockebandet som gikk seirende ut av konkurransen. Et par måneder senere – da 80.000 elleville fans sang ”Hard Rock Hallelujah – satte de også Verdensrekorden for karaoke-sang. Vel blåst!

Jemini – ”Cry baby” – 2003

Stakkars Storbritannia. De tror alltid at de har los på førsteplassen – uansett hva de sender til den internasjonale finalen. Jemini fikk ikke med seg et eneste poeng fra 2003-utgaven av konkurransen. Ikke til å undre seg over, etter at de ikke traff tonene én eneste gang. Morsomt? Så visst!

Verka Serduchka – «Dancing lasha tumbai» – 2007

Er det mulig, tenkte vi. Joda. Og for å gjøre det hele verre, gikk sannelig Verka Serduchka hen og sikret 2. plassen i Eurovision 2007. Dette er så skrekkelig, så komisk, så… Melodi Grand Prix det får blitt. Kan det være det verste vi har sett i konkurransens historie.