Guns N' Roses
Guns N' Roses. Foto: TT.

Siden 1987, og albumet ”Appetite for Destruction”, har Guns N’ Roses vært en del rockehistorien. Redaksjonen har kåret bandets fem beste låter…

Det finnes knapt noen av oss som ikke har danset stilledans til ”November Rain” eller vært på vennetur i en tilårskommen GOLF med ”Paradise City” på full guffe. Selv om Axl Rose, Slash og Duff McKagan kanskje ikke er i like god stand som i gamledager, lever bandets legendariske sanger videre.

KAMPANJE: Har du prøvd Guns N’ Roses spillet? Prøv det her!

1. November Rain

Tilbake i juli 2018 ble Guns N’ Roses’ ”November Rain” den eldste musikkvideoen med over én milliard visninger på YouTube. Låta varer over ni minutter og har rukket å bli 27 år gammel. Snakk om eviggrønn klinelåt!

2. Sweet Child of Mine

Det er kanskje betegnende at den neste 80-tallslåta på lista over de mest spilte på YouTube også tilhører Guns N’ Roses. Da ”November Rain” passerte milliard-milepælen, hadde ”Sweet Child of Mine” smått imponerende 700 millioner. Ikke dårlig det heller, eller hva?

KAMPANJE: Har du prøvd Guns N’ Roses spillet? Prøv det her!

3. Welcome to the Jungle

Kan man plukke en bedre åpningslåt på et debutalbum? Axl Rose har tidligere fortalt at bakgrunnen for teksten er et møte med en fyr i New York. Den ukjente mannen kom med følgende melding: ”You know where you are? You in the jungle baby! You gonna die!”

4. Paradise City

Mens mange av låtene handler om livets mørke sider, er Paradise City en hyllest av det gode liv. Redaksjonen mener låta – med over 450 millioner avspillinger på YouTube – fortjener en plass lista over Guns N’Rose’ beste.

5. Knocking on Heaven’s Door

Vi snakker selvsagt ikke om Bob Dylans urkjedelige originalversjon fra 1973. Og hva i alle dager var poenget med Eric Claptons reggae-versjon året etter? Redaksjonen vil hevde at Knocking on Heaven’s Door ikke var lagd før Guns N’ Roses gjorde sangen til en klassiker. 1987 var året.

KAMPANJE: Har du prøvd Guns N’ Roses spillet? Prøv det her!